Novinky v Microsoft 365, na které se těšíme: Teams, SharePoint, Planner.

Do konce roku se dočkáme řady úprav a změn v celém prostředí Microsoft 365. Hlavní je opět zaměření na komunikační platformu Microsoft Teams, změn se ale dočkají i další aplikace, jako třeba SharePoint i Planner.  U toho však zásadní novinky přijdou až s novým rokem.

Windows 10 notifikace přímo z Teams

Když vyšla zpráva o novince, díky níž se uživatelé Mac dočkají upozornění přímo nativně v OS, tak jsem byl trochu podiven. Přeci jen Microsoft se snaží dlouhodobě udržovat Windows 10 v popředí. Tentokrát to ale udělal trochu jinak – notifikace ve Windows 10 nativně přijdou o něco později než v Mac prostředí. I tak se na tuto novinku těšíme. Nezapomeňte ani Vy už v polovině prosince nahlédnout do nastavení Microsoft Teams a upravit si upozornění.

Pokud to samozřejmě chcete stejně jako my 😊

Přepínání mezi profily a organizacemi v Teams

Bohužel to stále neznamená, že bychom mohli mít více firemních profilů v jednom Microsoft Teams. Znamená to ale, že se změna organizace (pokud jste do nějaké přizváni jako host) přesouvá o jednu úroveň níž, a tak k tomu budou potřeba 2 kliky. Upřímně této změně moc nerozumíme, ale věříme, že je zde hlavně proto, abychom měli na jednom místě i budoucí přepínání mezi profily.

Aktuálně je to možné jen mezi osobním a firemním profilem Teams.

Profily a organizace v Teams

Záložka SharePoint na steroidech

Od konce listopadu bude Microsoft nasazovat lepší verzi SharePoint záložky, kterou můžeme používat v Teams. Díky tomu budeme schopni do Teams připnout, cokoliv je v SharePointu. Tudíž i seznam nebo dokumentovou knihovnu (tu aktuálně můžeme připnout za pomocí karty „Knihovna dokumentů“). Určitě znatelné zjednodušení v použití.

Tato zpráva je spojena s ID 68860 plánu Microsoft 365.

S touto změnou souvisí obecně bližší propojení právě SharePoint webů s Microsoft Teams skupinami. Brzo totiž bude i jednodušší obsah spravovat jak v Teams, tak i přímo v SharePoint webu, který patří k některé ze skupin v Teams. Celé to prostě do sebe zapadá více a více (ID této změny je případně zde: 46990)

Inteligentní doporučení souborů a pozadí v Planner

O Planneru jsme dosud moc nemluvili, ale od svých nemotorných začátků udělal obrovský krok vpřed. Nejenom designem, ale i funkcemi se stále zlepšuje a zlepšuje. Začátkem dalšího roku navíc přibude velmi zajímavá funkce, a to inteligentní doporučení souborů. Toto doporučení bude záviset na uživateli i úkolu, ke kterému se váže.

Doporučené soubory v Planneru

Kromě souborů budeme v lednu také schopni upravit pozadí nad naším plánem, a tak ještě více personalizovat každý plán pro naše potřeby. Určitě tím potěšíme řadu marketingových a designérových nadšenců!

Pozadí v Planneru

Pokud si ale stále nevíte rady a jde Vám hlava ze všech těch novinek nebo i aplikací kolem, dejte vědět. Rádi se třeba potkáme u kávy a probereme, jak zrovna Vám mohou tyto aplikace (i změny) pomoci.